Aktuelle Nyheder

Planlagte begivenheder: 

2019 og 2020:

Generalforsamling 2020:

Kommer senere

 

Mølledag 2020:

Kr. himmelfartsdag den 21. maj

Familiedag for voksne og børn på Børkop Vandmølle, med rigtig Morten Korch stemning.

 

Dansk Mølledag 2020:

søndag den 21. juni

Sammen med Dansk Møllerforening er vi med til at fejre den tilbagevendende begivenhed som altid finder sted den 3. søndag i juni måned.

læs mere  - klik her.

 

Sommerkoncerter i Møllegården 2020:

Program kommer

læs mere  - klik her for 2019 program.

 

Julemarked 2019:

søndag den 24. november (en uge før 1. s i advent) kl. 10.00 - 15.30

Se foto fra tidligere julemarked - klik her

 

Læs: Vores opskriftssamling

Klik her

 

Læs bogen: Mølleren på Børkop Vandmølle

Klik her

 

"Repremiere" på vores Mølle film

I november 2004 var det 70 år siden at Møller Viggo Therkelsen, kom til møllen - som 12 årig. I den anledning er denne film blevet til.

Produceret af SydProduktion for Børkop Vandmøllers Venner.

Se filmen... - klik her

 

60 år gamle billeder fra Børkop Vandmølle

Vi har modtaget næste 60 år gamle lysbilleder fra nevø til Ingeniør C. P. Christoffersen, som ejede møllen 1959-64. I hans tid skete den første restaurering og møllen blev fredet i klasse B. Resultatet kan ses på et 10-øres frimærke fra 1962 i serien »Dansk Fredning«, hvor Børkop Mølle er motivet.

Lysbillederne er blevet digitaliseret og kan ses på vores hjemmeside samt på Facebook.

De originale billeder bliver arkiveret på Lokalhistorisk Arkiv i Børkop.

Se billederne... -klik her

 

Besøg Møllen og Museet uden for vores officielle åbningstid.

Kontakt: Hanne Skou tlf. 24 24 33 55

Mere info. -klik her

 

Mølleudvalget

Mere info. -klik her

 

Facebook

Like os på facebook -klik her 

 

Bliv aktiv i foreningen eller støt det frivillige arbejde.

De aktive sørger for, at Mølleriet og Farbror Svends Samling (Museet) er tilgængelig for publikum alle lørdage & søn-og hellidage fra Skærtorsdag dog senest 1/4  til slutning af september.

Et medlemsskab koster kun 100 kr. for et år = 8,33 kr. pr. måned. 
Har det din interesse? så kontakt vores kasserer.

 

Besøg Møllen & Museet

I perioden fra Skærtorsdag dog senest fra 1/4 til 30/9 er Møllen og Museet åben for publikum alle lørdage & søn-og helligdage fra kl. 14.00 – 17.00.

Entré og rundvisning er gratis i det tidsrum

Yderlige informationer samt besøg udenfor dette tidspunkt?

Læs mere... - klik her

 

A A A

MUSEET

Museet Farbror Svends Samling


           

 

Farbror Svends Samling er et lille museum med landbrugsredskaber samt husholdningsredskaber, som har til huse i den tidligere svinestald på Børkop Mølle.

 

Svend Bundgaard-Pedersen blev i 1907 født på Børkopgård, som han senere drev sammen med sin søster Dorthea. De to var i byen kendt som Farbror Svend og Faster Thea. Deraf kommer navnet på museet.

 

Op gennem 1960’er samlede Svend Bundgaard-Pedersen mange gamle landbrugsredskaber og køkkenredskaber fra egnen og fremviste dem gerne til skolebørn og andre interesserede. I 1982 skænkede han samlingen til Børkop Kommune, og i 1985-86 blev den flyttet til den gamle svinestald, hvor Kristian Bertelsen udførte et stort arbejde med restaurering og opstilling af de gamle ting. Samtidig sørgede han for, at samlingen blev udvidet betydelig gennem gaver fra lokalbefolkningen, byttehandler og på anden måde.

 

Museet har mange forskellige landbrugsredskaber, som er sat i 4 rum og opdelt efter de fire årstider. Desuden er der to stadsvogne og værktøj til træarbejde, træbænk og redskaber til fremstilling af træsko samt redskaber til tagtækning og tækkestol. 

 

Langs den anden side af midtergangen står alle køkkenredskaber opdelt efter, hvor de er blevet anvendt i henholdsvis bryggers, køkken, stue og værelse.


Desuden er der en brandsprøjte fra Smidstrup med pumpe og slange.


I 1986 var Kristian Bertelsen også en af initiativtagerne  til stiftelsen af foreningen Børkop Vandmølles Venner, som han var formand for i mange år. Denne forening står i dag for vedligeholdelsen af samlingen og sørger for, at samlingen og mølleriet er tilgængelige for publikum.

Frivillige hjælpere fra foreningen Børkop Vandmølles Venner sørger for at vedligeholde Museet. Det er ligeledes frivillige, der sørger for, at Museet er tilgængeligt for publikum.

 

I perioden fra Skærtorsdag dog senest fra 1/4 til 30/9 er Museet åben for publikum alle lørdage & søn-og helligdage fra kl. 14.00 – 17.00 hvor frivillige hjælpere fra foreningen Børkop Vandmølles Venner gerne viser rundt. Der er desuden mulighed for at købe is.

Entré og rundvisning er gratis i det tidsrum

 

Yderlige informationer samt besøg udenfor dette tidspunkt?

- klik her

  

Sider: